Meteen naar de content

Koop nu en betaal later via Klarna

Bezorgen binnen 2 werkdagen

Gratis verzending v.a. € 80,-

Het verhaal over het ontstaan van de Bohemian style

Het verhaal over het ontstaan van de Bohemian style
De Bohemian style, ook bekend als Boho-style, heeft zijn oorsprong in de 19e eeuw en is sindsdien geëvolueerd tot een populaire stijl in de hedendaagse mode en interieurontwerp.

lijk gebruikt om de Roma-bevolking uit Bohemen, een historische regio in Centraal-Europa, te beschrijven. De Roma waren bekend om hun nomadische levensstijl en artistieke neigingen. De link tussen de term "Bohemian" en een onconventionele, vrije levensstijl ontstond in de 19e eeuw in Parijs, met name in de wijk Montmartre en Quartier Latin. Kunstenaars, schrijvers en andere creatievelingen vestigden zich daar en leefden een bohemiénbestaan, gekenmerkt door artistieke expressie en vrijheid.

In de jaren 60 en 70 beleefde de Bohemian stijl een revival als reactie op de toen geldende sociale en culturele normen. Mensen zochten meer vrijheid, creativiteit en zelfexpressie in hun levensstijl en kleding. De stijl omvatte een eclectische mix van kleuren, patronen, texturen en culturele invloeden. Het werd geassocieerd met anti-establishment en non-conformisme.

Vandaag de dag wordt de Bohemian style gekenmerkt door een relaxte, ongedwongen sfeer met een mix van kleuren en culturele invloeden. Natuurlijke materialen, vintage meubels, etnische prints, exotische texturen en veel planten zijn prominente kenmerken. Het is een stijl die reizen, vrijheid en individualisme weerspiegelt. In zowel mode als interieurontwerp wordt de Bohemian stijl gevierd en omarmd door mensen die streven naar een creatieve en persoonlijke benadering van hun levensstijl.

De Bohemian style is nog steeds erg populair en heeft zijn weg gevonden naar mainstream mode en interieurdesign. Veel mensen houden van de ontspannen, levendige uitstraling en de mogelijkheid om unieke combinaties te maken. Het wordt gezien als een manier om persoonlijkheid en individualiteit uit te drukken in zowel kleding als inrichting van de leefruimte. De Bohemian style blijft een relevante en geliefde keuze voor diegenen die houden van diversiteit, creativiteit en een vrije geest in hun levensstijl.